Cebelitarık’tan Fiji’ye kadar! (From Gibraltar to Fiji!) - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti., 2016)
Sahipler ve İtler Teorisinden aldığımız derse göre, öncelikle bir operasyon yapılacağı zaman sadık itler devreye sokulur. İtler görevlerini yapıp avlarını avlama kabiliyetini gösterdiklerinde sahipleri devreye girer. Ya itleri başarısızlıklarından dolayı feda ederler, yada duruma göre önlerine kemik atıp sahaya inerler. Daha itlerin vazifelerini bitirme dönemi gelmediği için, sahiplerinin sahaya boylu poslu inmelerine vakit var. Şimdilik itlerle mücadele etmeye devam edeceğiz, nasıl olsa onların sahiplerine de sıra gelecek. Gerçi şimdiden baş göstermeye, kollarını uzatmaya, seslerini çıkarmaya başladılar bile. Bunu nerden anlıyoruz? İtlerin kuyruğuna basıyoruz, ses başka yerden çıkıyor da ondan. PYD yi vuruyoruz, ses Rusya'dan çıkıyor, çıldırıyor, naralar atıyor; YPG'yi vuruyoruz ABD krize giriyor, “yapmayın etmeyin” diye yalvarmaya, başlıyor; Fransa “bombardımanları durdurun” diye çağrıda bulunmaya, gelişmelerden kaygı duyduklarını belirtmeye başlıyor; İran hâkeza, her türlü kirli işlere bulaşmışken kalkıp bombardımanların durdurulmasını, siyasi çözüm getirilmesini isteyebiliyor.