Türk-Rus ilişkileri ve FETÖ (Turkish-Russian relations and the FETO) - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti., 2016)
Rusya'nın bundan 14 yıl önce FETÖ'nün okullarını ABD'ye casusluk faaliyetlerinde bulunduğu gerekçesiyle kapatmaya başlaması bizim Rusya ile ilişkilerimizi normalleştirmemiz için yeter de artacak bir nedendir. Bu bakımdan FETÖ ile mücadelede Rusya'nın tecrübelerinden istifade edilebilir. İlk FETÖ okullarını kapatan devletin Özbekistan olduğunu da hatırlarsak, ikişkilerimiz bugünden itibaren normalleşme sürecine girmeli, gerekli adımlar da atılmalıdır. Bizatihi Taşkent ziyaretimde gördüm. Özbek otoriteleri Fethullah avına çıkmışlardı. Türkiye'den gelen herkesi potansiyel FETÖ gibi gördüklerinden Özbekistan ile aramız epeyce bir limonlanmıştı. Ortak düşman belli olduğuna göre yapılması gerekenler yapılmalı, geç kalmadan Türkiye'nin Taşkenti'nden Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e kardeşlik köprüleri kurulmalı.