"It should be read correctly the call for Alliance of Ummah (İttifak Çağrısı’nı doğru okumalı!) - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti., 2016)
Şükürler olsun, nereden nereye gelindi. İslam Birliği düşüncesinin bile imkânsız olduğu dönemlerden, İslam Birliği'nin fiili olarak gerçekleştirileceği günlere gelindi. Bu zorlu sürecin aşılmasında hiç şüphesiz basiretli idarecilerin, hikmet sahibi mürşitlerin, derin anlayışla toplumun fikir dünyasını zenginleştiren ilim ehlinin, entelektüel beyinlerin çok büyük payı vardır. İstanbul'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) 13'üncü genel zirvesi (OIC Istanbul Summit) paradigmaları yerle bir eden çok farklı bir zirve oldu. Tarihinde görülmemiş bir ilgi ile Hilâfetin merkezinde toplantı.