Üç Aylar ile Ufka Yolculuk (Ufka Yolculuk with the Three Month) - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti., 2016)
Bizi çepeçevre saran gündelik koşuşturmalara biraz ara verelim. Soluklanalım istiyorum biraz da. Streslere, buhranlara, sağlıksız medya etkisine iten hertürlü oluşumlara dur deyip kendimize zaman ayıralım. Ne dersiniz? Gazeteleri okumaya korktuğumuz, dünyevileşmenin bütün boyutları ile insanı çepeçevre sardığı algı operasyonlarının etkisinden uzaklaşalım, yani kendimizi dinleyelim istiyorum. Bilgiler sağlıksız, duygular karmakarışık, algılar operasyonlu, insan yaşamı topyekün bir saldırı altında. Maddi ve manevi kirlilik her tarafımızı sarmış gidiyor. Üzerinde hiçbir kimsenin şüphe edemeyeceği en gerçek “ölümü”, insanların gündelik yaşamlarından uzaklaştırabilmeye kurgulanmış olağanlaşan bir yaşamın pençeleri arasındayız.