Dendam ibarat barah, 'tembok' ke syurga - Abdul Rahim, Abdullah Bukhari (Utusan Melayu (M) Berhad, 2019)
DENDAM kesumat umpama barah atau ketumbuhan tidak normal dalam jiwa manusia yang jika dibiar, ia semakin membesar dan boleh merosakkan seluruh sistem jiwa. 'Doktor rohani' akan segera menyarankan agar ia dibuang seperti doktor fizikal membedah ketumbuhan barah dalam badan.