İslami Bonolara (sukuk) artan ilgi - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Eşyanın hakikati bu: “her şey aslına rücû eder.” İktisâdi faaliyetler insanlığın varoluşuyla birlikte farklı metod, yöntem ve araçlar kullanarak toplumun bir parçası olarak işleyişini sürdüregelmiştir. İnsan topluluğunun yaşam algılarına, standard ve biçimlerine göre ihtiyaçlarını karşılayacak araçlar daima var olmuş; yaşamın devamında etkin bir iktisâdi faktör olarak toplumun değer algısına göre zaman zaman değişen farklı araçlar kullanılagelmiştir. İnsan toplulukları bulunmuş olduğu zamanın ihtiyaçlarına göre yeni değişim araçları keşfetmekten de geri kalmamışlardır.