SABIR Bir Felek Romanı - Kayadibi, Saim (Milana Kitap, 2016)
Girizgâh, Her romanın yaşamın içerisinden süzülerek akıp gelen bir parçası vardır. Belki de kahramanları hayata yansıtılmış bir aynadır roman. Oysa bu okuyacağımız “Sabır” hayatın bir parçası olmayıp ta kendisinin olduğunu göreceğimiz, tabiat gibi, dört mevsimi, yaşamın ilkbaharı, yazı, sonbaharı ve kışı olan ilim yolunda bir çok bâdireler atlatmış roman kahramanı Oruç’un günlüklerinden ve yazışmalarından uyarlanmış yarı roman, yarı hikaye türlerine sokulabilecek, belki de türünün ilk örneği, gerçek bir hayat kitabı.