Shqiptar di Champs Elleysee - Malik, Maszlee (Jejak Tarbiyah Press, 2016)
Life is a journey, you never know what may be your next destination. Sebuah novel dengan tema pencarian. Anela mungkin seorang Shqiptar, tetapi perjalanan hidupnya yang mendekat dan menjauh dari sinar agama umpama kisah kebanyakan kita. Juga Rafi yang bertemu Anela. Walaupun ada kemungkinan yang menakutkan pada pertemuan mereka, siapa tahu ia sebenarnya membawa hikmah lain yang tersirat. Banyak lagi pengajaran dan kritikan yang disampaikan penulis melalui novel ini.