Adakah penyusuan ketika hamil selamat? - Jamani, Nurjasmine Aida (The Malaysian Medical Gazette, 2015)
Penyusuan susu ibu amat digalakkan dan sememangnya terbukti memberi faedah jangka pendek dan jangka panjang kepada ibu dan bayi. Ia perlu diteruskan sehingga anak mencapai umur 2 tahun di samping makanan tambahan bagi tumbesaran yang optimum. Ini adalah sejajar dengan polisi dari Kesatuan Kesihatan Sedunia (WHO) dan polisi kebangsaan penyusuan susu ibu oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.