Susu badan berdarah: adakah ia selamat? - Jamani, Nurjasmine Aida (2016)
Penyusuan susu ibu adalah fitrah dan merupakan makanan terbaik bagi bayi. Ia memberi pelbagai maafaat kesihatan kepada si ibu dan juga bayinya. Penyusuan susu ibu juga boleh diteruskan sekiranya ibu bekerja dengan membekalkan susu perahan kepada ibu. Pemerahan susu ibu amat digalakkan bagi ibu-ibu yang bekerja untuk dijadikan bekalan ketika bayi dijaga oleh pengasuh bagi meneruskan penyusuan ekslusif selama 6 bulan. Pelbagai cara yang boleh digunakan ketika memerah susu ibu samada perahan secara tangan, pam manual atau elektrik. Sudah menjadi lumrah, hasil perahan susu ibu ada pasang surutnya dan juga masalahnya yang tersendiri. Antara masalah yang dihadapi oleh para ibu adalah susu bertukar warna kepada merah jambu seolah-olah darah.