Pentaksiran berasaskan sekolah (PBS) Bahasa Arab Tahun 2 - Haji Ibrahim, Majdi; Ali, Nurul Badriyah (Cerdik Publication Sdn. Bhd., 2014)
Lembaran Kerja PBS Fly High Bahasa Arab Tahun 2 KSSR ditulis selaras dengan dokumen kurikulum standard sekolah rendah (KSSR) Bahasa Arab Tahun 2 sejajar dengan transformasi kurikulum sekolah rendah yang dilaksanakan mulai tahun 2011. Buku ini memenuhi kehendak pentaksiran berasaskan sekolah (PBS) dan dihasilkan dengan teliti dalam bentuk lembaran kerja bagi memudahkan sistem pendokumentasian dan pemfailan murid. Aktiviti yang disediakan lengkap dengan band, deskrptor dan evidence bagi mengukur dan menunjukkan pencapaian prestasi murid dalam sesuatu unit. Dua set pentaksiran Sumatif disediakan bagi membantu menguji tahap pemahaman murid. Jawapan lengkap juga disediakan untuk rujukan. Menerusi penggunaan buku ini, kami berharap murid dapat mencapai kejayaan cemerlang dalam matapelajaran Bahasa Arab.