BM ne iş yapar? (what does the UN do?) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Birleşmiş Milletler Örgütü mü yoksa güçlünün tahakkümüne verilmiş, zayıfları pasifize etmek amacıyla kurulmuş diktatörler meclisi mi? diye ilginç bir soru var gündemde. Hepimizin bildiği gibi bu örgüt 1945 yılında dünya barışını, güvenliğini korumak; ekonomik, kültürel ve toplumsal iş birliklerini oluşturup güçlendirmek amacıyla II. Dünya savaşından sonra kurulmuştu. Örgütün temel amaçlarından bir tanesi dünya ülkeleri arasında adâleti tesis etmek.