Al Nahw Al Muyassar = Nahu mudah 2 - Mustapai, Mohd Zulhisyam; Mat Zain, Zairul (Telaga Biru Sdn. Bhd., 2015)
Buku Nahu Mudah 2 adalah lanjutan kepada Nahu Mudah yang memperkatakan tentang tajuk-tajuk utama dalam tatabahasa bahasa Arab. Ia di persembahkan dengan bahasa yang ringkas dan diperkemaskan dengan latihan untuk memastikan pemahaman yang berkesan bagi pelajar.