Wakaf aset umum di perumahan kondominium dan apartmen untuk kesejahteraan penduduk rumah kos rendah - Syed Abdul Kader, Sharifah Zubaidah; Mohamad, Nor Asiah (2016)
Kertas kerja ini membincangkan penggunaan kaedah wakaf tunai dalam penyenggaraan harta bersama dalam sebuah perumahan bertingkat seperti apartmen dan kondominium. cadangan ini menggabungkan undang-undang pengurusan strata dan undang-undang wakaf.Penggunaan konsep wakaf dalam penyenggaraan harta bersama ini dirujuk di dalam kertas kerja ini sebagai ‘wakaf aset umum’. Ianya tergolong dalam klasifikasi wakaf khayri khas kerana wakaf ini diwujudkan untuk tujuan penduduk sesebuah skim strata perumahan apartmen dan kondominium sahaja dan bukan orang ramai.