New horizons in Islamic area - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2008)
Gelişmiş ve gelişmeye de devameden iki Asya ülkesi, Japonya ve Malezya’nın ortaklaşa düzenledikleri New Horizons in Islamic Area Studies adlı Konferansın heyecanını hala yaşamaktayım. “Islamic Scholarship Across Cultures & Continents” başlığı altında dünyanın farklı kültürlerini bir araya getirerek çok kültürlülük ve renkli gelenek ve görenekler içerisinde Tanrının olağanüstü sevgisini insanların nasıl paylaştıklarının sergilendiği, ön yargıların bir kenara bırakılarak, doğrudan insan için faydalı olanın araştırıldığı nadide bir birliktelik yaşandı bu üçgünlük kısa konferans süresince.