Hak asasi untuk semua (human rights for all) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2008)
Halâ dünyanın bazı geri kalmış bölgeleriınde İnsan Hakları zaafiyeti varlığını devam ettirse de, bir çok aydınlanmış ülkelerde ciddi derecede ilerlemeler görülmektedir. Batıda ciddi anlamda insan hakları için kayda değer mücadeleler verilmiş ve bu mücadeleler sonucunda da insanlar haklarını geri almayı başarabilmişler. Tanrı tararından doğustan bahşedilern özgürlüğü mamalesef bazı çıkar ve zorba gurupları gasbederek otoritelerini güçlendirme yoluna gitmişlerdir.