Geldigin gibi gitme! (Don't go as you came) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2008)
Yıldızlar geceleyin çıkar ortalığa, aydınlatır, yolda kalmışlara yön olurlar. Yıldızın kıymeti gece çöküp yalnızlıkla baş başa kalındığında fark edilir. Gündüz yıldızın hiçbir esamesi yoktur. Farkına bile varılmaz. Güneş varken, ışıklarıyla bütün bir kainat aydınlanırken güneşin ışığında yıldıza ne hacet var denilebilir. Oysa her aydınlığın da bir karanlıkla yüzleşeceği anlar vardır. Karanlık çökmeden yıldızlarla dost olmak lazım. Karanlığın zifiri yalnızlığında yıldızların sıcacık bakışlarında mutluluğu yakalamak için yıldızca düşüncelerle donanmak lazım.