Dönüm Noktası –II-(A Turning Point-II-) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2007)
Tavşan kanı rengindeki sıcacık çayını yudumlarken hayatın ne de çabuk geçiyor olduğunu fark etti. Ne de olsa artık lise yıllarından eser yoktu. Sadece geriye kalan birkaç tatlı hatıra. Oysa o günlerde çok mutluydu. İstediği her şey bir anda sihirli bir değneğin tılsımlı dokunuşuyla gerçeğe dönüşebiliyor, bu denli arzularının gerçekleşiyor olması onu mutluluğun zirvesine tırmandırıyordu. O zamanlar bu mutluluklarının hemen oluveriyor olmasındaki esrarı hiç düşünmemişti. Sadece arzuları gerçekleşiyor ve mutluluk sanki onun peşi sıra gelmek üzere görevlendirilmiş bir peri kızıydı. Yıllar sonra hayatının çekilmez olmasıyla, meteliğe kurşun atarcasına bir damla mutluluk için bir değil binlerce kurşun atmaya razıydı. Hey hat ki bir türlü yakalayamıyordu o peri kızını artık. Sihirli bir değnekte yoktu ki arzuları hemencecik gerçekleşiversin.