Dem bu demdir, fırsat bu fırsattır (time is this time, opportunity is this opportunity) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2007)
Meydan alabildiğine, hınça hınç kalabalıktı: çocuklu gençli, kızlı kadınlı hatta oldukça yaşlı insanların da bulunduğu karman çorman bir topluluk; elbiselerinin renginden dahi belli bir yöreye sığdırılamayacak kadar sadelikten uzak, her türlü rengin üzerlerinde kendini gösteren, alıcı olmayan bir renk yumağı halinde duran, ne yapmak istediğinden emin olmayan bir yığın insan sürüsü. Kalabalığın her yaştan ve cinsten insanlardan oluşması, acaba benim bilmediğim bir bayram mı kutlanıyor? sorusunu kendime sorarak kalabalığa doğru birkaç adım yaklaşmak istedim.