2011’e nasıl girmeli (How should we enter 2011) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Yaşamın kıvraklığında süratle sonlanan 2010 yılının kimileri için kazançla kapatılabildiği gibi kimileri için de hüsranla kapatılmış olabilir. Kazançlı yada hüsranlı olma kavramları dünyayı ve yaşamı nasıl algıladığımıza göre değişir. Eğer bu dünyayı yaşanılması gereken tek yurt, tek vatan olarak görürsek bütün yargılarımız da bu dünya için edinimlerimizin çokluğu yada azlığına göre şekillenecektir. Yok, varlık algımız sadece bu dünya ile sınırlı değil, bizi heyecanlandıran nâmutenâhi bir hayat sonsuz güzelliklerinin esrarı ile çok boyutlu hazırlık yapmamızı gerekli kılıyor ise kazanım yada kaybedimin şekillenişi farklı olacaktır. Her fiilimizin, sözümüzün hatta susuşumuzun bir kazanım yada kaybedişle ödüllendirileceğinin farkında olmalıyız.