Oryantalizmin ölümü (Death of orientalism) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Asırlardır bu zenginliğin kendilerine nasıl aktarılabileceğinin hesapları ile meşgul olmuşlardır. Sömürge temelli bilinçle kurulan Batı medeniyeti sürekli varlığını başkalarını sömürerek idâme ettirme telaşında olduğundan her dönemde kendince yeni psikolojik ve kültürel terimler üretmiştir. “Kan Emiciler” olarak da tanımlanan Batı medeniyetinin özü kendilerinin dışındakileri her metod kullanarak sömürebilme ortamının yaratılabilmesi için bütün yolların mübah olabileceği anlayışına dayanır.