Türkiye birleşmiş milletler topluluğu (United Nations of Turkey) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Eğitim ile bir toplum Dünya’nın efendisi olabilir. Efendilik primative toplumlarda güç ve asabiyet yoluyla tevârüs edilirdi. Oysa günümüz modern toplumlarda bu primativitenin kalıntılarını bünyesinde bulundurmayan medeniyet inşa etme ulviyetine bürünmüş toplumlarda ise bilim ve ilimin aydınlığında gerçekleşir. İlime sarılan yükselir, bilime sarılan güçlenir ve yüceltilir. Bilimden irfandan, medeniyet inşa edici değerlerden yoksun olan toplumlar da eninde sonunda yokoluşa mahkumdur. Türkiye’miz medeniyetler beşiğidir. Dünya kurulalı beri bu topraklarda medeniyetler inşa edilmiş; insanlık için gelişmeler bu topraklar üzerinden icra edilmiş; bilim insanların ruhen ve aklen gelişmesi için bu topraklarda kullanılmış.