Endülüs medeniyeti ve batı’nın maskeli yüzü (Andalusian civilization and the masked face of the west) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
İnsanlığa ve özellikle Batı’ya medeniyet götüren Müslümanlar’ın Endülüs’te (İspanya) medeniyetsiz Batılılar tarafından nasıl hunharca katledildiklerini, işkenceler uygulanıp birer birer zorla dinlerinden döndürüldüklerini çoğumuz bilmeyiz. Tarih okumalarımızı tazelememiz gerekiyor. Batı dünyası kendi ortaçağ bulanıklığında bocalarken İslâm medeniyetinin bir kurtarıcı olarak İspanya’ya kadar gelmesi Batılıları karanlık dünyalarından kurtarıp aydınlık bir düşünce ve yaşam atmosferine taşımıştır.