Paradan para kazanma (Making money from the money itself) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
İktisadi dengesizliği yok etmek için alternatif bir iktisat teorisi üzerinde düşünmeye başlamak İslâmın ekonomik prensiplerini de birlikte gündemine taşır. Dünya kurulalı beri güç kavramı iktisad ile birlikte anıla gelmiştir. “Paran kadar konuş” tabiri de bu yargıya en yerinde karşılık olsa gerek. Napolyon bile karaya çıkar çıkmaz “para-para” demiş. Anlaşılan o ki paranın güç ile doğru bir orantısı var. Yeter ki devlet hazinesi biraz açık vermeye başlasın meşru yada gayri meşru yollar mübah oluverir. Neden Doğu’nun yeraltı ve yerüstü zenginliklerine bu derece göz dikilmesinin; halkına katliamlar yapılmasının; dünyanın kargaşa ve kaosa sürüklenmesinin başka bir açıklaması olsa bile en güçlü nedeni paraya olan sadık inanç, paradan para kazanma sevdası yada alışverişsiz haksız kazanç sağlamayı tercih etme; alışveriş ile faizi aynı kefeye koyma sevdası.