İlmin ve âlimin tartışılmaz üstünlüğü (Undisputable superiority of knowledge and scholars) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Bilim çağında yaşıyoruz. Bu çağda olduğu kadar bilimin kıymeti hiçbir çağda görülmemiştir desek hatalı bir yargıda bulunmuş oluruz. Elbette her devirde bilimin ve âlimin kıymeti kıymet bilirler tarafından takdir edilmiş, bilmezler tarafından da yerilmiştir. Zihin ve gönül dünyası gelişmiş toplumlarda bilimin ve âlimin olağanüstü bir yeri vardır. Özellikle İslâm’da ilimin öneminden dolayı hem âlime hem de bilime tartışmasız bir değer verilmiştir. Bütün insanlığa yol gösterici bir rehber olarak gönderilen Peygamber efendimiz (sav) bu konuda der ki: "Âlimler, yeryüzünün nur saçan kandilleri ve peygamberlerin halifeleri, ayrıca hem benim, hem de tüm peygamberlerin varisleridir."