Dubai global Islamic marketing - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
“Yüryüzünün yapay cenneti” olarak tanımlanan Dubai, ekonomi, finans ve yatırım sektöründe olduğu gibi akademik açılımda da yeni atılımları sürdürmeye devam ediyor. En son 2008 ve 2009 krizleri ile birlikte saygınlığı sarsılsa da Emirler’in yeni strateji arayışları ile bu olumsuz hava yok olmaya başladı. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) çok değil, daha kırk elli yıl öncesine kadar balıkçılık ile uğraşıp zamanla ticaretin önemini kavramaları ile küçük çaplı ticaret faaliyetleri yaparak geçinen sınırlı bir Arap körfez ülkesi idi. Petrolün de etkisiyle adı duyulur hale gelen ülkeyi, Emirler projeler geliştirerek serbest bölgeler inşa etmeleriyle dünyanın iş, turizm ve yatırım merkezi haline getirdiler.