Zamana sığmayan iktisadi paradigma: Değer (Timeless economic paradigm: value) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Değer ve prensipleri olan her fert ve toplum yapacağı her işin sonuçlarının sorumluluğu ile hareket eder. Sonunu gören kişi ve toplumlar hata yapmaktan çoğu zaman emin olurlar. Bir başka ifade ile atacağı adımların hesabını bin düşünüp bir atarak yaparlar. Böyle olunca sağduyu ve hikmet vücuda gelir. Sağduyunun olduğu yerde ise cehâlet, hissi sakim, zulüm ve abesiyet mevcut olmaz.