Türk–Rus Stratejik Ortaklığı (Turkish-Russian Strategic Partnership) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Türk-Rus stratejik ortaklığı kulağa yabancı gelse de realiteler göz önünde bulundurulduğunda hiç de yabana atılacak bir seçenek değil. Bugüne kadar hep Rus en büyük düşman olarak gösterildi. Birlikte çalışılabilecek bütün olanaklar yok edildi. Ya da korku çağrışımı yaratılarak hem toplum hem de devlet kurumları arasında soğuk rüzgarlar estirildi. Tabiri caizse Rusya bizlere ayı olarak lanse edildi, “Rus Ayısı” diye isimlendirildi. “Ayıdan post Rus’tan dost olmaz” atasözü uyduruldu.