Malezya’nın çılgın projesi (Malaysia's significant project) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
İngiltere Birleşik Krallığı’nın “güneş batmayan imparatorluğu” fiziksel olarak yıkılıp geriye çekilme modunu başlatırken, arkasında kendi misyonunu devam ettirecek stratejik bölgeleri konuşlandırmayı ihmal etmemiştir. Dünya üzerinde kendi menfaatlerinin devamı için bölgeler arası huzursuzluğun sürekliliği politik bir zorunluluk olarak oluşturulmuştur.