Okyanus ötesinden niye gelinir? (Why to come from beyond the ocean?) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Demokrasi için gelinir, insan hakları için gelinir, özgürlükler için gelinir, hakları gasp edilenlerin haklarının iadesi için gelinir, Türkiye’deki değerlerin, kurumların ve anlayışın normalleşmesi için gelinir. Devletin içerisine yuvalanmış vatan ve millet düşmanı, darbe yanlılarına fırsat vermemek için gelinir. Kendi menfaatlerinin devamı için halka silah doğrultmaktan çekinmeyenlere fırsat vermemek için gelinir. Câmi bombalayıp komşu ülkelere savaş açacak kadar gözü dönmüş cânilere fırsat vermemek için gelinir. 16’dan fazla imparatorluk kurmuş bir milletin haysiyetini ve şerefini dünyanın gözü önünde beş kuruşa muhtaç ettirecek kadar ülkenin yeraltı ve yerüstü kaynaklarını sömürenlere fırsat verdirmemek için gelinir. Ekonomik istikrar için gelinir.