Stratejik Düşünce Enstitüleri ve bir SDE (Institutes of Strategic Thinking and the SDE) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Son zamanlarda ülkemizde stratejik düşünce, planlama ve uygulamalara yönelik çalışmaların artması, enstitü ve kurumların hayata geçirilmesi, aktif olarak akademik üretimle ülke geleceğinin planlanması çok sevindirici. Uzun zamandır bu ülkenin gerçek evlâtları dünya siyasetinde, eskiden olduğu gibi, yeniden söz sahibi olabilmek için bu konunun gündeme getirilerek çalışma yapılmasının zorunluluğunun ıstırabını çekmekteydiler.