Batı itiraf ediyor (The West admits) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Gerçekler bir bir günyüzüne çıkıyor. Yanlış yapıla gelen haksız, vicdansız, insafsız, merhametsiz muameleler teker teker itiraf ediliyor ve edilmeye başlandı. Yapılan yanlışlıklar yapanları tarafından itiraf edilmese bile gün gelecek tarih hükmünü verecek yine yapılan yanlışlıklar bir bir ortaya dökülecek. Yapanlar pişman olacak, toplumun önünde rezil rüsvay olacak, çünkü İlahi Kudret’in yazgısından kaçılamaz, insanların vicdânı buna müsaade etmez. Haksızlık ve zulüm ile âbad olunmaz. Süper güç diye birşey yok aslında. Süper güçler de gün gelir miâdını doldurur ve sıradanlaşır, yaptıklarının hesabını vermek için mazlumların insafına sığınmak zorunda kalır. Hak’kın iradesinin tezahürüdür bu. Er ve geç hak ve adâlet tesis edilir. Kaçışı olmayan bir sonuç. Fakat bunu çoğu kalpleri mühürlenmiş câhiller anlayamaz.