İslâmi Finans Danışmanlığı (Islamic Finance Advisory-Shari'ah Advisory) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
İslâm bankacılığı ve finansı konusunda gittikçe popülaritesi artan yan bir meslek: “shariah advisory” yada modern anlamda “İslâm bankacılığı danışmanlığı”. Görevi ve sorumluluğu bakımından inceleme konusu yapılırsa, kimilerine göre: Müslümanların iktisâdi sorunlarınının çözümünde ciddi hizmetler etmektedir; Müslümanların siyasi hayatta olduğu gibi ticâri hayatta da aktif bir şekilde oynamaları gerekli zorunlu rollerini icra etmektedirler. Bankacılık sektörünün İslâmi usullerle yapmak istedikleri muâmelelere fikri ve fıkhi destek vererek yanlış uygulamalara fırsat verilmemesini sağlamaktadırlar. Bunun yanında, kimilerine göre de İslâm bankacılığı denilen sistemin aslında Batı’nın Müslüman ülkeleri modern anlamda sömürmek için kendilerine ürettirdikleri iktisâdi bir sömürü aracıdır.