İslam Birliği: Orta yolu bulmak (Islamic Unity: To find the Middle Way) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Ümmetin yeniden tarihi rolünü üstlenebilmesi için fikri yenilemesini tamamlaması gerekir. Fikri ve ruhi olgunluk gerçekleşmeden hareket alanının boyutu sathi safhada sınırlı kalacağından uzun süreli bir duruş sergilenemeyecektir. Hareketin boyutu sloganik söylemlerden öte geçememe tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır. Yeni oluşumların gerçekleşebilmesi için de öncelikle içerden aydınlanılması zorunlu olur. Bir başka ifade ile fikri ve ruhi olgunluğa ulaşılması gerekir. Akıl ve Ruh birlikte manevi dinamikleri yeşertecek ortamları yaratabilmelidir.