Çok Uluslu İslâm Bankası (Multi-National Islamic Bank) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Malezya İslâm Bankacılığı konusunda farklı bir yaklaşımla yeniden atağa geçerek bu konuda diğer İslâm ülkeleri arasında iddialı olduğunu göstermek istiyor. Her geçen gün İslâm bankacılığı ve finansı konusuna ilginin sadece İslâm ülkeleri değil aynı zamanda gayri-müslim ülkeler arasında da artması yeni projelerin geliştirilmesini zorunlu kılıyor. Özellikle geleneksel bankacılıkta sıkıntıların ve sorunların yaşanması gayri-müslimleri bu sahayı ve sahanın püf noktalarını araştırmaya itiyor. Batı’da yaşanan fâsılalı krizlere ek olarak yeni bir krizin kapıda olduğu haberlerinin ABD ve Batı dünyasında yayılmaya başlaması bu sahaya ilginin ne denli zorunlu olduğunun da bir göstergesi diye düşünülüyor. Amerika şu anda borç batağına geleneksel bankalarının ürettiği fâiz ile batmış durumda ve bu fâiz girdabı, görünen o ki Amerika’yı bitirecek.