Yeniden İslamlaşma ve canakkale (Re-Islamization and the Dardanelles) - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti, 2015)
İlk müjdenin heyecanı ile Türkler Orta Asya’nın steplerinden kalkarak Anadolu’ya geldiler, kışlık edindiler, yazlık edindiler obalar kurdular, yurt edindiler sonra kıyamete kadar devamedecek Vatan yaptılar Anadolu’yu.