Küresel ummet festivali (Global ummatic festival) - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti, 2014)
Dünya üzerinde yaklaşık iki milyar müslüman nüfus vardır. Müslüman’ın yaşamadığı hiç bir kara parçası yoktur yeryüzünde. İslam ülkeleri tanımlaması “nüfusun yarıdan fazlasının Müslüman olduğu ülkeler, İslam'ın resmi din olduğu ülkeler ya da en yaygın dinin İslam olduğu ülkeler” şeklinde ifade edilirse 63 tane İslam ülkesi vardır. Bu anlamda dünya ülkelerinin de üçte birini İslam Alemi oluşturmaktadır.