Yeni Türkiye’nin Asya’da Dirilişi (The revival of new Turkey in Asia) - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti, 2014)
Medeniyetler mevsimlerin oluşumuna benzerler. Farklı zamanlarda farklı mevsimlerin oluşması gibi dünya üzerinde de şartların olgunlaşması ile farklı medeniyetler zuhur ederler. Medeniyetlerin zuhur etmesi insan faktöründen ayrı düşünülemeyeceği için insan ile varlık kazanır. İnsan ile tezahür edecek ilahi kaynak da Medeniyet mefkuresinin ruhudur. Manevi dinamikleri olmayan hiçbir oluşum medeniyet inşasını gerçekleştiremez.