Roma’nın Fethi Yakındır (The conquest of Rome is nearby) - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti, 2014)
Timur Lenk Anadolu’nun ta içlerine kadar gelip Sultan Yıldırım Beyazıt’ı Ankara savaşında yenmesinden sonra Osmanlı Devleti 1402 yılında Fetret devrine girmişti.