Yavrular yuvaya (Little ones join home) - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti, 2014)
Osmanlı Bosna’dan çekilmek zorunda kalırken yaşadığı acı bir babanın yavrusundan ayrılmak zorunda bırakılmasında duyduğu acıdan farklı bir acı değil. Hiç kolay olmamış bu ayrılık. Yıllar geçmiş olmasına rağmen yüzlerine yansıyan ayrılık acısı hala okunabiliyor.