İki soytarı ve bir boğa (Two gangsters and a taurus: a story of the kurdish people) - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti, 2014)
Bütün dünyanın iştahını kabartan güzel mi güzel, dört mevsim ikliminin yaşandığı ülkede bir boğa yaşarmış. Yem yeşil çayırlarında otlar, ter temiz insan eli ile kirletilememiş nehirlerinde sulanır, bereketli topraklarının her bir köşesinde özgürce dolaşır, yorgunluğu çökünce kuytu bir köşede güneşin sıcaklığından etkilenmeden huzurla dinlenerek hayatını devamettirir gidermiş. Bir de boğa’ya bu imkanları sunan meranın iyi niyetli cömert mi cömert bir sahibi varmış. Fakat gel gelelim ki boğa’nın bu derece yaşamını cennete çeviren hayatından rahatsız olan hayalperest şenlik düşkünü soytarılar varmış komşu beldelerde.