Altın Ayarlı İslâmi Finans (Gold Adjustable Islamic Finance) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Uluslararası platformlarda paranın İslâmileştirilmesi konusu epeydir gündemde. Paranın İslâmileştirilmesinden kasıt para ile ilgili ne varsa, ekonomik faaliyetlerden finansa, yatırımlardan üretime hayatın her safhasını kapsayan alışveriş mübâdelesinde temel İslâmi prensiplerin uygulanması, bir başka ifade ile, toplum içerisinde haksızlığı giderici, âdil bir para piyasasının oluşturulması anlamını taşır.