İslami Finans Denetleme Kurulu (Supervisory Board of Islamic Finance) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Kriz dönemlerinde geleneksel bankaların aksine İslâmi prensiplere uygun olarak hareket eden bankaların gösterdikleri istikrarlı politikalar fâiz riskinden bankaları ve dolayısı ile ortaklarını korumasıyla oldukça başarılı bir model olduğunu son dönemlerde vuku bulan çalkantılarda kendisini defalarca ispat etmiştir. Bütün dünyada kendini risklere karşı sağlam stratejiler geliştirebilen bu bankalara güven artarken aynı bankalar yatırımcıların da ilgi odağı oldu. Bu modelin haklı meşruluğunun tartışılması artık kabul edilemez. Bundan sonra yapılması gereken İslâmi prensiplere göre çalışmasını yürüten bu modelin varlık bulması ve yaygınlaştırılması için ileri düzeyde çalışmalara, projelere, beyin fırtınası yapılabilecek zeminlere olanaklar sunmak olmalıdır.