Çekaplı Bayram (Celebrating the feast (Eid) by purified soul) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Yaratılmış varlıklar doğası gereği zamanla saflığını kaybederler. Saflığını kaybeden varlıklar yaratılış anındaki doğal özelliklerini muhafaza edemeyeceklerinden yaratılışındaki ilk varoluş gibi safkalamama riski ile karşı karşıya kalırlar. Özelliklerini ve değerlerini kaybeden varlıklar da gün gelir, bu değişim ve farklılaşmadan dolayı da özüne yabancılaşmanın verdiği bozulma ile aynı adla anılmama riskini de taşır. Yani yabancılaşır. Farklı bir varlığa dönebilir. Bitkiler, örneğin, doğal özelliklerin kaybettikleri zaman yaratılışındaki ismi ile adlandırılmazlar: ağaç iken odun olabilir; ekin başak iken sap olabilir:bir zamanlar meyve veren ekin başaklıktan saplığa ve sonra da yakılarak kendisinden kurtulunmak istenilen anız durumuna düşebiliryorise insan da aynı şekilde zamanla özüne farklılaşabilir.