Yeni döneme başlarken (starting a new term) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Eylül ayı eğitim ve öğretim kurumlarında yeni bir döneme başlama ayı olarak gelenekselleşmiştir. Dünya’nın diğer ülkelerinde ve ayrı yarım kürelerinde dönem başlangıcı farklı aylara denk gelse de neredeyse globalleşme anlayışının etkisiyle her ülkede aynı tarih başlangıç noktası olarak kabul edilir olmuştur. Malezya Uluslararası İslâm Üniversitesinde başlangıç ayı daha önceden dönemlik olmasına rağmen ilk defa bu sene (2011\2012 dönemi) itibariyle Türkiye uyumlu olarak Eylül ayı eğitim ve öğretim yılının başlangıcı olarak kabul edildi.