Teknoligi tidak dapat atasi ketentuan tuhan - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2014)
MANUSIA dianugerahkan oleh Allah SWT dengan kebijaksanaan akal fikiran sehingga mereka mampu untuk menerajui angkasa. Kebijaksanaan manusia mengendalikan hal ehwal keduniaan adalah bertepatan dengan fitrah ciptaan mereka iaitu menjadi hamba Allah dan khalifah-Nya di muka bumi.