Malaysia bukan negara penghijrah - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2012)
ISU mempersendakan kedudukan raja sepatutnya tidak berlaku dalam negara yang mengamalkan sistem pemerintahan demokrasi berparlimen. Kuasa dan kedudukan raja atau sultan dalam negara ini adalah terbatas jika dibandingkan dengan negara yang mengamalkan sistem monarki yang tulen.