Bir Think Tank ve IAIS (A Think Tank and the IAIS) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2010)
Global dünya’da gelişmeleri takip edebilmek ve geleceğe dönük öngörülerde bulunabilmek için gerekli âcil stratejilerin geliştirilmesine yönelik 1990’lı yıllardan itibaren sayılarının özellikle Asya, Ortadoğu, Afrika gibi ülkelerde artmaya başladığı düşünce kuruluşları (Think Tank) Malezya’nın da oldukça gündeminde yer edinmeye başlar. Dünya’da bölgesel ve küresel boyutta yaklaşık 6000 (altı bin) civarında think tank kuruluşu vardır. Yüzde yetmişten fazlasını Amerika ve Avrupa devletlerinde faaliyet gösteren bu düşünce kuruluşları ülkenin geleceği ve uluslararası konumunun tespiti ve varlığının devamı için uluslararası ilişkilerde rol oynayan hayâti bir öneme sahip. Özel bir kurum olarak çalışabildikleri gibi devlete bağlı yada bir üniversite bünyesinde araştırma enstitüsü olarak da faaliyet gösterebilmektedirler. Ülkelerin ekonomik, politika, sosyal yapı, kalkınma, insan hakları, din, güvenlik gibi konularda stratejiler geliştirerek hem ülkenin siyasi geleceğine katkı sağlamayı hem de toplumu eğitip bilinçlendirmeyi amaçlamaktadırlar.