Persepsi masyarakat terhadap perundangan Islam di Malaysia - Mat Daud, Nuraihan; Wok, Saodah; Md Hashim, Noraini (2011)
Perundangan Islam di Malaysia ketika ini sedang dan terus mengalami perubahan dan pembaharuan dari masa ke semasa. Ianya bertujuan memastikan mekanisma perundangan Islam mampu menguruskan permaslaahan umat Islam disamping menjaga kemaslahatan dan kebajikan mereka. Yang paling utama, pastinya kedaulatan agama Islam akan terus terpelihara di Malaysia.