Bahana pengabaian peringatan Allah - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2015)
UMAT Islam masa kini menghadapi dilema akibat sikap dan tingkah laku mereka. Kurang penelitian dalam aspek strategi dan pemahaman mengenai perjuangan politik dalam Islam menyebabkan para pemimpin politik gagal meyakinkan masyarakat bahwa merekalah harapan dan penaung kepada agama dan umat Islam. Objektif perjuangan parti politik yang lebih mirip kepada perebutan kuasa daripada mempertahankan agama dan umat adalah salah satu ciri yang menyebabkan ketrampilan dan kewibawaan para pemimpin politik umat Islam kini kurang disegani dan dihormati oleh masyarakat dalam negara. Apabila suasana begini wujud dalam arena politik umat Islam maka masyarakat berpandangan; “ Kesemua parti politik yang diterajui oleh umat Islam dalam negara adalah lemah.” Pandangan ini mempersoalkan kewibawaan para pemimpin dan parti politik. - See more at: http://www.utusan.com.my/rencana/bahana-pengabaian-peringatan-allah-1.43460#sthash.V1dcl9F1.dpuf